Očista jater

Jarní očista – detoxikace jater

O víkendu 15-16 března jsem si dělala jarní očistu jater a ráda bych se tu podělila o své zkušenosti.
V únoru jsem se zaměřila na očistu střev, změnila jsem jídelíček a na čtvrtě jsem držela půst jen o vodě.
Žádné maso, mléko, mouka, cukr, alkohol, pravidelý pohyb, ranní meditace atd..:)
Udělalo mi to dobře a tak jsem se rozhodla v započaté očistě pokračovat a pročistit si játra, což je pro období jara důležitý orgán.

Čerpala jsem z Malachova a samozřejmě jsem se inspirovala na webu od různých lidí, co tuto očistu také zkoušli.
Popíši zde svůj postup a také postup podle knihy pana Malachova – Totální detoxikace.

Očistu je vhodné dělat o úplňku. V mém případě úplněk vycházel na něděli a moje očista probíhala v noci ze soboty na neděli.
Příprava:

Týden dopředu jsem dělala změkčení organimu. Změkčení se provádí zahřátím organismu.
Můžete zvolit saunu nebo horkou vanu zakončenou studenou sprchou s následným promasírováním celého těla.
Proceduru změkčení jsem dělala celkem třikrát, naposledy den před půstem: kartáčování na sucho a horkou vanu.
Význam to má ten, že tělo připravíte na detox a nečistoty se lépe uvolňují a odplavují.
Vhodné je 14 dní před očistou jíst lehce a bez masa.

Co potřebujete: Panenský olivový olej 120ml ( na jednu dávku )
                            Grepová / citronová šťáva 150ml ( na jednu dávku )
                            Projímadlo / klystýr + zaječická hořká ( není nutná )

Průběh:
Pátek: celý den jíst pouze ovoce, pít vodu, bylinkové čaje, ovocné a zeleninové šťávy
Sobota: ráno do 12:00 čerstvá jablečná šťáva min.1litr ( Jablka stimulují játra a šťáva ve větším množství má i projímavý efekt, proto jsem to     v následující fázi s projímadlem moc nepřeháněla :o)
              12:00-17:00 nic nejíst, jen pít vodu ( je to proto, abychom trávicí trakt neplnili zbytečně hmotnou, protože cílem je očista jater..je tedy důležitá mít mít čistá a průchozí střeva )
              17:00 – projímadlo. Já jsem si koupila v kapičkách a protože tyhle věci moc nemusím, koupila jsem si Zaječickou hořkou a do sklenky dala jen pár kapek. Zaječická je minerální voda s příšernou hořko slanou chutí, ale je též projímavá. Pro usnadnění jsem si udělala cviky ze šank prakšalány a počkala hodinu...poté jsem si dala opět jednu skleničku Zaječické a cviky.
Vše zafungovalo, jak mělo a pročištěno jsem měla velmi rychle.
              22:00 – smíchat olej se šťávou a emulzi a vypít. Já jsem měla šťávu z červeného grepu a můžu říct, že chuť byla moc dobrá...(rozhodně lepší než Zaječická hořká ).
Pak už jen zbývá vzít termofor, dát si ho napravou stranu do oblasti jater a hupsnout do postele.
Já jsem si jatení oblast zahřívala již tak 3 hodinky před vypitím emulze a na noc jsem si termofor přivázala k boku šátkem, aby mi nesklouznul.

Následující den ráno jsem si opět dala Zaječickou a zacvičila cviky..a chodila na záchod.
Byla jsem překvapená, že jsem opravdu pár kamínků vyloučila a k tomu ještě spoustu žlučové drti.
S prvním jídlem jsem počkala až jsem neměla potřebu jít na záchod. Nejdříve jsem si udělala šťávu na propláchnutí jater: jablka, mrkev, řepa.
Potom jsem si uděala samotnou rýži a na večeři čerstvou zeleninu.
Další den můžete vrátit ke stravě, která Vám vyhovuje.

Co se děje v průběhu očisty?
Olivový olej a kyselina citrónová podborují vylučování žluči a stimulují funkci jater.
Tím, že zahříváme, tak kamínky změknou a volně projdou žlučovými cestami. Procedura je bezbolestná a ráno na toaletě se přesvědčíte, že je i úspěšná.
Zde jsou na fotce mé kamínky (nejsou to všechny, bylo jich víc ), největší měl asi půl centimetru.
Kamínky poznáte podle zelené barvy a podle toho, že plují na hladině.

Podle Malachova:
Tři až čtyři dny před se živíte pouze rostlinnou stavou a pijete čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.
Jednou denně si dáváte očistný klystýr s urinou.
V den očisty: Ráno po stolici klystýr, lehce posnídat, vypít šťávu (jablka, řepa ), lehce poobědvat a za 1-2 hodiny začít zahřívat jaterní oblast.
Samotná očista se začíná mezi sedmou a osmou hodinou večer. Olej  citronová šťáva se ohřeje na 30-35°C.
Nemíchá se dohromady, ale pije se dva doušky oleje, dva doušky šťávy...zhruba po 15ti minutávh znovu, než se dopije celé množství.
Pak si můžete (nemusíte) vzít termofor a vklidu se posadit a třeba si číst. Asi za hodinu, hodinu a půl si sedněte na paty, stiskněte levou nosní dírku a dýchejte jen pravou. Na jazyk si dejte tochu pepře (povzbudí játra a produkci energie tepla )..
Dýchejte zhluboka a do břicha a představujte si, jak s nádechem chrlíte oheň do oblasti jater. (15-30min.)
Hodinku si odpočiňte a pak opakujte,
Přibližně v jedenáct večer, kdy je biorytmus jater a žlučníku nejsilnější, se začnou vypuzovat nečistoty a kameny, což se projevuje průjmem.
Ten může pokračovat i ráno.
Ještě si dejte očistný klystýr a něco snězte: nejdříve šťávu ( mrkvovou nebo jablko, řepa ), pak můžete saláty a postupně se vrátit do běžného života.
Očistu se vyplatí si zopakovat a určitě jí dělat pravidelně alespoň dvakrát do roka.
Doporučuji i pro lidi, kteří si myslí, že žádné kameny mít nemůžou...můžou a pravděpodobně i mají.
Naším cílem je zdravé a spokojené fungující tělo, tak se dejte do toho! :)

Hodně úspěchu,

Kristýna


 


 

Diskusní téma: Očista jater

air max 90 femme https://www.cre-radio.com/


Přidat nový příspěvek